Recension -Kimi no na wa §君の名は

Regissör- Makoto Shinkai

Kimi No Na Wa är Japans andra mest kända film efter Spirited Away. Den hade biopremiär år 26/8 2016. Regissören Makoto Shinkai har även regisserat Kotonoha No Niwa.

Efter att en komet landat i Japan för första gången på tusen år börjar studenten och stadsbon Taki att drömma att han är en flicka som går i skolan på landsbygden. Samtidigt börjar även Mitsuha, en tjej på landsbygden drömma att hon är en pojke i Tokyo.

Vår åsikt till filmen: Vi tycker att illustrationerna och animationerna var mycket bättre jämfört med många andra filmer med samma genre. En bit in i filmen väcks  en levande känsla som var varm och spännande. Man kan an inte pausa för att gå och dricka utan man var tvungen att se klart för att inte förstöra känslan. Filmen är helt magisk och det ären av de bästa filmer vi någonsin sett.

Vi rekommenderar den här filmen till folk som vill se någonting nytt och spännande, eftersom det inte finns många filmer som har liknande sätt att berätta en historia på. Om du inte förstår slutet så bör du se om filmen flera gånger eller fler. För oss tog det ca tre gånger för att förstå slutet och filmen är lika bra och kanske bättre för varje gång man tittar på filmen.

Text: Gabriel 7E och Mio 7C

Huvudkaraktärer

Taki Tachibana (Ryunosuke Kamiki, Mike Sinterniklaas)

Taki Tachibana

Spelad av:

Ryunosuke Kamiki, Mike Sinterniklaas

Mitsuha Miyamizu (Mone Kamishiraishi, Stephanie Sheh)

Mitsuha Miyamizu

Spelad av:

Mone Kamishiraishi, Stephanie Sheh

Miki Okudera (Masami Nagasawa, Laura Post)

Miki Okudera

Masami Nagasawa, Laura Post

Tsukasa Fujii (Nobunaga Shimazaki, Ben Pronsky)

Tsukasa Fujii

Spelad av:

Nobunaga Shimazaki, Ben Pronsky

Futaba Miyamizu (Sayaka Ohara)

Futaba Miyamizu

Spelad av:

Sayaka Ohara