MINNET

Nej, kasta inte bort den, sa Alvin.

Förlåt, fast alla kan inte lyda, sa Mira.

Hon kastar bort timglaset och mina minnen kommer tillbaka…

Klockan är 07.50 och Alvin ska förbereda sig inför ett möte med personalen på Allstar.

Jag är en extraordinär pojke och väldigt smart. Min bakgrund är dyster eftersom min mamma avled i cancer när hon fortfarande var ung och min pappa har tagit hand om mig sedan hon avled eftersom dom var skilda.

Nu bor jag i ett stort hotell som min pappa äger och vi ska hålla ett möte för att förhindra odjuren från att föra tillbaka folks minnen och få dom att komma ihåg hela sitt liv. Minnena kommer dit när folk checkar in och då lämnar dom in sitt minne för att glömma sitt ledsna förflutna liv. Minnen finns i en timglas i ett rum i källaren och timglaset ser ut som en oval där minnen flyter runt och runt och krossas dom så flyter dom tillbaka till personen och gör så att den kommer ihåg.

Pappa, vi kommer komma försent till mötet, säger jag.

Jag kommer, jag ska bara rätta till slipsen, säger Pappa.

Vi går ner till konferensrummet och där så sitter alla och väntar.

Okej, då tar vi upp det. Som ni vet så har odjuren ställt till det rejält och gästerna checkar ut utan att betala när dom kommer ihåg sitt förflutna och att komma in hit är en fälla. Vi måste stoppa dom från att komma ner till källaren, säger Pappa.

Men hur, det är ju det som är frågan, säger jag.

Tänk om vi kunde lägga till laser som eliminerar dom om dom försöker komma in dit, säger Mario. En av personalen.

Ja, det är ju en bra idé, säger jag och Pappa samtidigt.

Vi bestämmer att det är det vi ska göra och vi installerar lasern där som bara kan aktiveras och avaktiveras via en kod.

Jag och min pappa samt personalen gör så att gästerna glömmer sitt förflutna och när dom ska checka ut så har dom haft kul och betalar mycket, om det är så att dom får sitt minne tillbaka så kommer dom ihåg sitt förflutna och då undrar dom vad dom gör i ett hotell om dom har ett hem. Ju mer populär hotellet blir, desto bättre.

Allting går bra och gästerna checkar ut glada och nöjda samt att dom betalar mycket också.

En dag så bryts strömmen i hotellet och odjuren kan komma tillbaka. Jag märker det och springer ner till källaren med en ficklampa när jag ser att en odjur har kommit in genom sin magiska portal. Dom vet allt och ser allt, dom där flygande älvorna som vi kallar odjur. Hon presenterar sig som Mira och jag fattar inte varför hon skulle göra det när jag ska sätta på strömmen igen och hon elimineras.

Lyssna, du är inte den du tror, säger Mira.

Va?!, vad pratar du om. Jag ska döda dig nu och du snackar om detta.

Hahaha, skrattar och säger jag.

Mira hittar mitt minne och ska kasta den mot marken.

Nej, kasta inte bort den, säger jag.

Förlåt, fast alla kan inte lyda, säger Mira.

Hon kastar bort timglaset och mina minnen kommer tillbaka…

Min mamma, hon avled inte i cancer. Hon lever.

Min pappa har ändrat på mitt minne och jag kunde inte komma ihåg henne.

Vänta, han är inte min pappa.

Min pappa är död sedan länge och detta är en främling som kidnappade mig.

Jag fattar nu vad Mira ville säga mig.

Fortsättning följer…

Haroon 8e