Bokrecension – berättelser från Engelsfors

Denna serieboken är en spännande bok med fint ritade bilder. Den är hyfsat lättläst och rolig att läsa eftersom det finns mycket bilder. Det är som en sidobok av bok trilogin “cirkeln-eld-nyckeln” som jag stark rekommenderar till ungdomar.

OJ, vilket omslag! 7 personer som står i en cirkel. Dem ser arga, onda men samtidigt ledsna ut. Det finns rosor med rinnande blod på och runt omkring dem. Gillar man spännande böcker fastnar man med blicken direkt på omslaget. På baksidan av boken står det att det finns många hemligheter i boken, man blir genast lockad till att läsa den.

Den här serien boken är skriven av Sara Bergmark, Elfgren och Mats Strandberg. Den är ritad av Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam. Tillsammans har de skapat en extremt bra bok. Den innehåller små olika berättelser med starka karaktärer och mycket spänning. Det handlar om en spådam som spår de olika karaktärerna från boktrilogin. Det utspelar sig på olika platser i alla de olika berättelserna.

Denna serie boken förväntas ha bra bilder vilket den också har. Bilderna i denna boken är väldigt fina och detaljerade, man lever sig verkligen in i berättelsen och kollar man på bilderna känns det nästan som att det skulle kunna hända vid sidan av en. Alla bilderna är kanske inte helt trovärdiga men perfekta till en spännande bok som denna.

Jag själv har inte läst bok trilogin “cirkeln-eld-nyckeln” men boken var ändå superbra och lätt att leva sig in i. Tror däremot att det hade varit lättare att förstå vem karaktärerna var och lite mer sammanhängande i boken, om man hade läst “cirkeln” och “eld”.

Efter att ha läst denna serie boken skulle jag gärna vilja läsa dem andra böckerna också.

Denna boken var en bra bok som jag starkt rekommenderar till ungdomar som gillar spännande böcker och lite djupa handlingar. Man kan läsa den om man redan har läst dem andra böckerna och vill läsa mer, eller om man inte har läst dem och vill se om man ska läsa dem. Denna boken passar även perfekt om man vill ha en bok som är ganska lättläst och med mycket bilder.

Maya 7a