AFS uppmanade mig att åka ”hem”

Alternativ För Sveriges valslogan har kränkt väldigt många invandrare och svenskfödda barn med bakgrund från utlandet. Detta borde ni veta till nästa val…

Det lilla men snabbväxande partiet Alternativ För Sverige har kränkt väldigt många. Deras valslogan “Dags att åka hem” är ju för sig väldigt nedlåtande, men det är ännu värre när två stycken kampanjsedlar skickas hem till min mamma och mig (min mamma är född i Iran och jag är född i Sverige). På lappen man får står det klart och tydligt “Dags att åka hem”. Bredvid uppmaningen ser läsaren en flygplanssymbol. När bladet öppnas så står det tydligt “För sveriges skull”.

Detta är inte första gången A.F.S (Alternativ För Sverige) har gjort något sådant här. Som t ex när dem skulle protestera emot böneutrop och använde Isis låten. Jag tycker inte att Sverige ska ha böneutrop eller att kyrkans klocka ska ringa, för att i Sverige finns det väldigt många olika sorts människor och ingen religion ska vara större än någon annan. A.F.S nekade till intervju som skulle översättas på arabiska och sade “Bara dom som förstår vad jag säger får lyssna på mig, dem måste lära sig svenska först”. Är detta verkligen det Sverige ni vill ha?

Jag och min bror blir alltid noggrant kontrollerade på flygplatsen oavsett hur ordentligt vi än klär oss, de säger bara “Vi kontrollerar slumpmässigt” men är det verkligen slumpmässigt? De tre blonda framför och bakom mig inte blir kontrollerade, men jag blir det. Jag som bara är tretton, är redan obekväm och arg över detta men när vi ska flyga så blir min storebror intervjuad i ett rum “slumpmässigt”.

Jag, en trettonårig pojke med utländsk bakgrund måste visa legitimation för att köpa barnbiljett på bussen. Varför ska det vara såhär? Varför måste jag skaffa legitimation som trettonåring för att kunna åka buss i lugn och ro?

Tredje gången jag åkte buss ensam blev jag utskälld på bussen för att jag är brunhyad, och sedan så var det två vuxna som höll på att dra bort mig från mitt säte för att den gammal dam inte kände sig “säker” bredvid en 11-årig pojke med en mycket bra svenska utan brytning.

Nuförtiden när man pratar om dessa problem så har jag hört vissa personer säga  “Var tacksam att vi behåller dig i Sverige”. Men jag är född här, jag är svensk medborgare, jag kommer studera och jag kommer betala skatt som alla andra.

Är detta verkligen det Sverige ni vill ha? Då kan ni lika gärna skicka ut mig på häst och vagn som på 1500-talet.

/ Matin Hamzeh

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s