BILLIE EILISH

Billie Eilish är en känd amerikansk indie-popsångare, dansare och låtskrivare. Hon är 17 år och är född den 18 december 2001. Billie Eilish är uppvuxen och född i Los Angeles, Kalifornien. Hon är en väldigt känd artist bland tonåringar och låten som fick henne att synas och höras var “ocean eyes” . Låten  fick 1 miljon lyssnare på Spotify.

Familj

Billie är väldigt musikalisk som hennes familj. Familjen består av hennes mamma Maggie Baird. Hon är en sångerska och låtskrivare. Maggie har brunt kort hår och ett avlångt ansikte. Hennes pappa heter Patrick O`Connell som är lång, gråhårig och har glasögon. Han är musiker och lärde Billie spela olika instrument när hon var liten. Hon har också en bror som heter Finneas O’Connell som är en  musiker och en låtskrivare. Han har skrivit det flesta låtar till Billie, såsom“ocean eyes” och “when the party’s over”.

Låtar

Billie Eilish sjunger mest deprimerande och hjärtekrossande låtar. Ex på några låtar hon släppt är:

  • Idontwannabeyoureanymore: Som handlar om sorglig kärlek.
  • Bellyache: Som betyder magont.
  • Copy Cat: Handlar om falska människor.
  • Lovely: är en väldigt deppig låt som handlar om att man vill komma bort och gömma sig från allt runt omkring.
  • Don’t smile at me: Släpptes i augusti 2017
  • My boy: Handlar om att den som du gillar säger att den gillar dig men ljuger, de säger i texten ”My boy don’t love me like he promised.”

För inte så länge sedan i januari 2019 så släppte hon ut låten Burry a friend.

Bellyache
Copy Cat
Lovely                                                

Billie är 17 år, 160 cm lång, sångerska, spelar ukulele och piano. Hon har blått hår och blåa ögon. Hennes riktiga hårfärg är ljusbrun. Hon har oftast på sig kläder som är längre och större och  en hel del halsband. Hennes artist namn är Billie Eilish och hela namnet är Billie Eilish Pirate Baird O`Connell. Baird och O`Connell är efternamnen, Pirate och Eilish är mellan namnen och Billie är förnamnet.

/Natalie Relota Nagy och Flora Billgren