H o v 1

Hov1 är ett band bestående av fyra killar i tjugoårsåldern. Axel Liljefors Jansson, Noel Flike, Ludwig Kronstrand och Dante Lindhe. Hov1 säger att de inte tillhör någon speciell genre, det är deras egna genre. Deras stil brukar beskrivas som en blandning av hiphop och pop.

      H I S T O R I A

Allt började på Kulturama i Stockholm. En skola med estetisk inriktning. Där träffades Noel, Ludwig och Dante, Axel träffade dem senare. Innan debuten så släppte Hov1 sin första singel “hur kan du säga saker” i oktober 2015. Året därpå släppte de “kärleksbrev” “ska vi?” och “hjärtslag”. Senare så släppte de sitt första album “Hov1”. Under våren 2017 (3 februari till 4 mars) åkte Hov1 på sin första turné “Abbey road tour” med spelningar i städer som bland annat Göteborg, Stockholm och Malmö. Under 2018 så släppte de deras andra album “gudarna på västerbron” och åkte senare på turné (“gudarna på västerbron tour”). I år(2019) så ska Hov1 åka på deras tredje turné “around the world tour” (men det är bara i Sverige). De sägs också att det ska släppas ett nytt album till sommaren som heter vån 11.

M E D L E M M A R

Gruppen Hov1 består av medlemmarna Axel Liljefors Jansson, Noel flike, Ludwig Kronstrand och Dante Lindhe. Ludwig, Noel och Dante har varit vänner sen små. Axel lärde de känna senare.

Noel Flike

Noel Flike är född den 13 Maj 1997 i Stockholm. Han har haft en podcast tillsammans med Zara Larsson som hette “Den fantastiska resan” och har även haft en podcast tillsammans med Ludwig som också är med i gruppen som hette “Riddarna med brustna hjärtan”. Både podden med Zara Larsson och Ludwig Kronstrand är avslutade.

Ludwig Kronstrand

Ludwig Kronstrand är född den 29 juni 1997 i Stockholm. Han har haft podden “Riddarna med brustna hjärtan” tillsammans med Noel Flike. Han har också varit med i en BRIS kampanj där han berättade hur han var som barn och att han var väldigt osäker och gjorde som de andra gjorde.

Dante Lindhe

Dante Lindhe är ett år äldre än de andra i gruppen och är född 10 Januari 1996. Utanför musiken så skejtar han mycket.

Axel Liljefors Jansson

Axel Liljefors Jansson är född den 29 Augusti 1997 och gruppens producent.

G U D A R N A  P Å V Ä S T E R B R O N  

Gudarna på västerbron var det andra albumet som det släppte. Albumet släpptes den 6 april 2018. Här är vad Hov1 själva tycker om låtarna och hur de skapades:

Redo

De hade lyssnat på massa gamla demos och gjorde sen om något gammalt de hittade. De skrev refrängen först, refrängen inspirerades av en annan låt. Sedan så skrev de verserna. Redo var en av de första låtarna som kom till på plattan. Många tror att det är en låt som handlar om olycklig kärlek men egentligen är det en ganska glad låt som handlar om att om man har varit i ett förhållande och sen träffar någon annan och så är man redo för nästa steg. De tycker mest om beatet. De hade ganska många versioner på den men det slutade med att det var en ganska enkel och avskalad låt.

OMG

De tycker att den var väldigt rolig att och att den gick väldigt snabbt att skriva. De skrev den på typ en dag. Det började med att Axel hade gjort ett beat som var ganska slow men Ludwig ville få upp den lite så att den skulle gå lite snabbare. Verserna var enkla och “yeezy” grejen var från en annan gammal låt som de inte har släppt.

Gudarna på västerbron

Gudarna på västerbron är titelspåret för albumet. Allt började med att de hade haft en veckas paus och Axel hade gjort Sample och Dante och Axel hade tillsammans gjort ett track och var okej nöja med det. Sen kom Ludwig och Noel till studion och älskade den. Noel hade skrivit “Jag skulle klippa varje lås på västerbron…” sen innan och så la de på den som en hook“. “Hela låten är känslan vi hade i studion då” säger Noel Flike. De gjorde en hel del ändringar i låten innan de släppte den, som t.ex. “ge mig aaallt, jag e fine, jag e fine, jag e fine…” var från början “Hon sa my my love, vet att jag, vet att jag, vet att du”.

Alla i gruppen hade olika känslor om låten, Dante hatade låten först medans Ludwig tycker att det är den bästa låten på hela plattan.

Vill inte ha dig

Vill inte ha dig var en låt som först var skriven till Timbuktu av Timbuktu, Oskar Lindros och Chords 2015. Sedan så träffade hov1 Chords som hade varit med och skrivit låten och så spelade han upp låten och hov1 älskade den. Men de sa att de inte fick släppa låten p.g.a. olika anledningar. Men när hov1 väl skulle släppa albumet så ville de verkligen ha med låten. Så hov1 frågade igen och så redde de ut allt och så skrev de om låten.

Heartbreak

Det började med ett bra track som de flesta andra låtarna. Från början så var låten lugnare och det pulserade mer. Det finns också många olika versioner på den här låten, men till slut så valde de disco-versionen. Det var en lång process på låten och det var mycket som var bra men som de tog bort eftersom det inte riktigt passade in i låten. “Vi överarbetade låten ganska mycket, det var mycket fram och tillbaks”.

De älskar att köra låten live men om det skulle vara en låt som de skulle få göra om på plattan så skulle det vara den här.

Född i juni

Född i Juni är en av de låtarna som skrevs sist på plattan. Det började med att de jobbade med Chords och Theo Kylin. Axel, Chords och Theo började ta fram massa instrument och spelade in massa olika ljud. Noel och Axel älskade låten men Ludwig och Dante tyckte verkligen inte om låten, de tyckte att det lät “flummigt” och undrade varför de la ned tid på det här. Nu så gillar Ludwig och Dante låten mer och det är Noel favorit låt på plattan. De älskar att köra låten live.

Pari ft. Jireel

Det började med att de bestämde att de skulle göra nåt med Jireel. När de satt i studion tillsammans så spelade de upp lite grejer för Jireel och så valde de ett beat som Axel hade gjort för länge sen och där Ludwig redan hade lagt sin vers. Sen så åkte bara Ludwig och Noel iväg för att köpa mat till alla och sen när de kom tillbaks så hade Jireel skrivit sin vers. I slutet så trappade bara Jeff (Jireels manager och producent) till det så att det blev lite mer åt Jireels håll. I slutet så blev det helt enkelt en bra blandning av Hov1 och Jireel.

Din mamma

Det var den sista låten som de skrev till plattan och en av de låtarna som hade kortast process, de skrev den på en dag. De säger att den var väldigt rolig att skriva och att låten nästan är lite som ett skämt. Det finns också många versioner på den här låten.

Stan e mörk

De satt i studion och jobbade med Charlie Bernardo och Isak Alverus och spelade upp lite grejer och fastnade för låten. Resten gick väldigt snabbt. De slängde in verserna och fixa lite med beatet och sen var den klar.

Hon dansar vidare i livet

Hon dansar vidare i livet är en låt som hov1 skrev för ganska länge sen. De skrev refrängen i Barcelona för ungefär 2 år sedan.  Det var den första låten de skrev efter att de släppte sitt album “hov1”.När de kom hem från barcelona så la de till sina verser. Sedan så åkte de på deras turné till albumet “hov1”. Under deras turné så blev det en grej att de gick runt och sjöng på den låten hela tiden.Efter deras turné så tog de in en stråkkvartett och spelade in stråkarna och fixade lite med beatet. Till sist så skrev Ludwig en 3:dje vers och sedan så var låten klar. Hon dansar vidare i livet är killarnas favoritlåt bland deras egna låtar.

Förlåt-bonus track

Förlåt är en väldigt tung och vemodig låt som medlemmarna skrev för väldigt länge sedan. De skrev låten innan deras 1:a album släpptes på gitarr hemma hos Ludwig. “Det var Axel och jag som satt och spelade gitarr och sen bara kom låten liksom” säger Ludwig. Det är en väldigt enkel låt med bara några ackord som går om och om igen. Sedan mixade Axel bara till låten lite och sen var den klar.

Dante ville verkligen släppa den och tjatade på de att de borde släppa den medan de andra tyckte inte att låten höll.

Men sedan bestämde de sig bara för att släppa den.

Auf wiedersehen

Den här låten lade de till i albumet senare efter deras “gudarna på västerbron tour”. Det var en låt som de spelade som en extra låt på deras konserter. Auf Wiedersehen är en sampling av “see her out (that’s just life)”.

F U N F A C T S

¤ Alla i hov1 är perfektionister när det kommer till deras musik.

¤ Noel älskar att spela golf.

¤ Alla i hov1s crew är deras vänner, t.ex. Valter, Carmelo och Victor.

¤ I låten “heartbreak” sjunger de “hon har inte tid för nån kärlek, om inte du är Rihanna”. Då De syftar på en tjej som Ludwig träffade på krogen och sedan diskuterade de att man inte ville träffa någon för att göra den personen hel.

¤ Noel älskar vyer.

¤ Ludwig har haft en hjärntumör, men den var godartad

¤ Axel och Fabian har varit vänner hela livet och har bott grannar hela livet, nu är han med i crewet.

¤ Alla i hov1 kommer från olika uppväxter och olika familjeförhållanden men det är musiken som håller dem samman

¤ Noel har en hund som heter Frasse och Ludwig har 2 mopsar som heter Arne och Gunnar

¤ Ludwig har hoppat fallskärm

¤ Dante älskar den amerikanska rapparen Travis Scott