Trevor Noah – Född som ett brott

Trevor Noah föddes 1984 i Johannesburg, Sydafrika och han är känd för att vara med på The Daily Show som programledare. Folk känner honom mest som en komiker fast han har också gått igenom mycket och som inte mycket folk vet om.

Som sagt, han föddes 1984 i Johannesburg, Sydafrika fast han blev född av föräldrar med olika raser och att ‘’mixa’’ raser var ett brott så Trevor Noah var födelse var ett brott, enligt honom.

Om hans mamma var sedd med pappan så skulle hon bli fängslad och satt i fängelse. Om de var ute tillsammans så var hans mamma inte tillåten att hålla hans pappas hand och de båda var tvungna att vara på motsatta vägen och inte nära varandra.

Detta betydde att Trevor blev uppfostrad av hans mormor och mamma, tills han fick en våldsam pappa och så våldsam att han en gång sköt Trevors mamma i huvudet. Lyckligtvis, så överlevde hans mamma och hon fortsatte med att uppfostra Trevor.

Trevor hade det också svårt i skolan eftersom han kände sig inte bekväm med någon av raserna och sedan så var tvungen att ta medicin eftersom han hade märken på kroppen som hade biverkningar som t. ex att han hade humörsvängningar som att vara trött och olycklig.

Hans familj var mycket fattig och så fattig att de åt maskar. Om de ville starta deras bil så brukade de rulla den nedanför en backe om de ville spara på bensin. Om de ville tjäna pengar så spelade Trevor DJ med sina vänner på gatorna. Så fattiga var de fast ändå har han blivit denna succé.

Trevor ville göra något av det han har gått igenom och därför la han sina upplevelser och gjorde de till komedier, även de mest ledsamma var roliga med komedi.

Han blev större och han berättade om detta runt Sydafrika för att sedan flytta till USA och där så delade han med sig sina upplevelser och på något sätt hitta det roliga i det och gjorde en komedi av det. Han säger att allt detta var för hans mamma eftersom hon hjälpte att lämna fattigdomen.

‘’I min värld så var en kvinna det starkaste jag visste om, och det är fortfarande så.’’

Så, varför gjorde han sina värsta upplevelser till komedier? Jo, han ville göra de till komedier för att han ville göra något av de här upplevelserna och det blev som det är nu och som ni kan se är han lycklig med det.

Haroon Omar, 8E