Avskaffa läxor!

Att plugga till prov tar tid från alla elever, speciellt om man har flera prov att ta hänsyn till på samma gång. Läxor är till för att repetera uppgifter som du har och lär dig i skolan, men varför ha läxor när man istället kan plugga till provet som spelar stor roll för dina framtida betyg?

Jag föreslår att avskaffa alla läxor för att det tar upp för mycket tid av fritiden hos eleverna.

Det händer ofta att eleverna kommer hem stressade från skolan med mycket skolarbete. Många elever har inte bara skolan att ta hänsyn till utan även andra aktiviteter. Många lärare tror att det tar ungefär 25 minuter att göra sina läxor när det egentligen tar många timmar att göra sina läxor, om man har för mycket.

Med det så menar jag att det tar tid för eleverna att göra andra saker, som att hjälpa till hemma och plugga till sitt prov vilket som är mycket viktigare. Eftersom att det spelar en stor roll för dina framtida betyg.

Eleverna blir som sagt väldigt stressade över att ha väldigt många läxor.

En av sakerna är att om man är stressad så kan det leda till att man bara tänker på att bli klar med sina läxor. Man sätter stora krav på sig själv för att bli klar och då sitter man i flera timmar för att göra klart dom vilket som inte är bra för man kan lätt bli trött i hjärnan. När man är trött så kan det hända att man inte är koncentrerad i skolan. Vilket jag tycker inte är bra eftersom att man missar väldigt mycket tex i lektionen och det kan även påverka betyget.

Jag vill att man ska ta upp detta i elevrådet som man kan ta vidare det till rektor så att han eller hon kan avskaffa läxorna och sedan ta upp detta på ett möte med lärarna. Jag förstår poängen med läxor, men det skulle ha varit väldig skönt om man inte fick lika mycket läxor som nu. Varför? Jo för att det är viktigt för vår skolgång.

Jag hoppas på att rektorn kan ändra på detta!

/Läxtrött elev

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s