Recension – Love, Simon

Film: Love, Simon
Genre: Drama, komedi
Författare: Becky Albertalli
Regissör: Greg Berlanti
Premiär: 15 Juni 2018

Författaren Becky Albertalli har tidigare bara skrivit böcker. Becky skriver i genren unga vuxna och skriver ofta om ung kärlek och drama. Hennes böcker före Love, Simon var bra men inget som har uppmärksammats av läsarna.

Filmen Love, Simon var  en bok innan som kom ut 2015 och den heter “Simon vs. the Homo Sapiens Agenda”. 2018 blev det en film,  det är första filmen Becky har gjort och det blev en succe.

Love, Simon är en film som är blandad med kärlek i alla former, drama och glädje. Filmens huvudperson är Simon. Han är vanlig en gymnasieelev med ett vanligt tonårsliv, förutom att han bär på en stor hemlighet. Ingen vet vem Simon egentligen är och det är något han inte heller vill erkänna för sig själv.

Simon är homusexuell och genom filmen får man följa hur Simon handskas med detta. Eftersom det är inte helt accepterat i dagens samhälle  är detta svårt för honom. När han är med sina kompisar och familj då ämnet kärlek kommer upp blir han lite osäker, då han är intresserad av killar och ingen vet.

Som hjälparen i nöden börjar en person maila honom. Personen är anonym och går efter namnet Blue. Blue berättar hur han också är homosexuell och hur svårt han har det för att komma ut. Under tiden de skriver till varandra får Simon veta att personen går på hans skola. De börjar bilda en vänskap och Simon börjar falla för Bule.  Simon försöker lista ut vem det är som är Blue, han har misstankar om vem det kan vara men han kan inte lista ut det.

Eftersom Simon och Blue har något enormt gemensamt så tycker de om att maila varandra. De pratar om allting mellan himmel och jord. Men som i alla filmer finns det  oftast alltid “the bad guy”. I detta fallet är det delvis mobbare, de mobbar en annan kille på skolan som har gått ut. Det är också därför Simon tvekar på att komma ut då han är rädd att detta kommer hända med honom också.

Det finns en annan person i denna filmen som skapar problem, detta är är  Martin. Martin är en kille på skolan som tycker om hans kompis och vill att Simon ska hjälpa honom med att få henne att gilla honom. Simon gör detta pga att Martin hotar att berätta för skolan att Simon är homosexuell. Han känner sig tvingad att göra det eftersom han känner sig osäker på hela saken, men det blir inte alls så bra som han hade tänkt sig.

Ett av det största budskapet i filmen skulle jag säga är att man inte ska generalisera alla homosexuella personer pga vad de har på sig. Man kan ofta få uppfattningen att många homosexuella personer är väldigt feminina i sitt sätt och sin klädstil. Simon som också är homosexuell är precis som någon annan “vanlig” kille dvs har på sig jeans och en hoodie.

Ett bra exempel på detta i filmen är då man får se en elev som är homosexuell och är så feminin som man kan tro att en homosexuell person ska vara. Det är många som mobbar och trycker ner den här personen, vilket jag också tror är ett budskap då man får en bild av hur det kan vara att komma ut och hur viktigt det är

En bra film som Love, simon liknar är en film som också handlar också om homosexualitet. Filmen heter The Miseducation of Cameron Post och I detta fallet handlar det om en amerikansk tjej på tidiga 90-talet. Eftersom hon är homosexuell och det är på 90-talet blev hon skickad till frankrike, på ett läger. Detta skulle göra att hon kom tillbaka som “normal” och inte tyckte om tjejer längre. Denna filmen är lite annorlunda än Love, simon men det handlar ändå om samma sak och har ett liknande budskap.

Jag skulle rekommendera denna filmer för alla. Man får följa Simon och hans problem om att komma ut. Om man själv sitter i denna situationen kan det vara svårt att veta hur man ska göra. Inte för att filmen är en stor hjälp kan man ändå få en inblick om att det är okej att vara homosexuell även fast andra säger att det inte är. Jag skulle också säga att andra kan titta på filmen, det är ett viktigt ämne att prata om eftersom det finns många som är osäkra på detta området. Det kan vara bra att få lite inblick på vad allting handlar om. Jag tänker ge denna filmen betyget  B, mest eftersom att jag tyckte handlingen och skådespelarna var bra. I filmen får man också höra Simons tankar, detta är också enligt mig bra eftersom man får veta hur han tänker och resonerar. Filmen fick inte ett A eftersom jag tycker att det finns bättre filmer.

Enligt mig finns det sämre händelser i filmen men  i helheten skulle jag säga att filmen är bra. Vilket har ett övertag över det sämre. Överlag är har filmat ett stort bra budskap samt där skådespelarna och handlingen var bra.

/Filmintresserad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s