Novell: Mordet på min bästa vän


Morgonen den 6 juli 2012 öppnade David Neese dörren till sin dotters, Skylars Neeses rum, och när han såg den tomma sängen blev han först kall inombords. Sedan irriterad, detta vad inte den första gången hon smitit ut i natten utan lov. Han gick ut och ringde henne, signal efter signal gick fram, men inget svar. Mary neese försökte lugna sin man genom att säga att deras dotter säkert bara var och badade med sina kompisar. Dem tre tonårsflickorna tillbringade nästan varje vaken sekund tillsammans. David ringde Sheila Eddy, en av Skylers bästa vän, men inte hon heller kunde säga var Skyler höll hus.

-Vi har varken träffat eller pratat med henne sen i går, förklarade Sheila.Verken Sheila Eddy eller Skylars andra vän Rachel Shoaf påstod sig veta var Skylar var. -Jag vet inte var hon är, men jag ber henne höra av sig om jag får veta något. Sa Sheila och la på luren. Men bara en stund efter ringde Sheila tillbaka med gråten i halsen och erkände att hon hade ljugit:

-Jag, Rachel och Skylar smög ut i natten och körde en sväng med bilen, men senare lämnade vi av Skylar runt midnatt några kvarter bort, så att ni inte skulle se eller höra oss, men jag vet inte var hon är nu, snyftade Sheila.

Dave och Mary började bli riktigt oroliga, hade någon kidnappat deras dotter? Eller något värre?

Övervakningskamerorna runt deras hus visade att Skylar hoppade in i en bil, men inte att Skylar någon gång under natten kommit tillbaka.

Om och om igen togs flickorna in till förhör, polisen ställde samma fråga och fick alltid samma svar: De hade hämtat upp Skylar vid midnatt, kört omkring i natten och rökt marijuana och sedan hade de släppt av henne några kvarter från hennes hus någon timme senare.

Dave Neese bad polisen att låta tjejerna vara, dem var väl, precis som familjen, utom sig av oro och förtjänade inte att bli pressade av polisen dygnet runt.

Dem lyssnade inte på honom, de var säkra på att tjejerna visste mer än vad dem egentligen sa. Och det bara var en tidsfråga om när dem skulle säga något mer.

Sheila la ett upplägg på sin Twitter, där står det “Rest easy Skylar, you’ll ALWAYS be my bestfriend. I miss you more than you could ever know.”

Skolan började och Skylar hade varit försvunnen i en månad och på skolan gick ryktena om dem två tjejerna, dolde dem något?, undrade dem. Med tiden som gick började ryktena att spridas,både på sociala medier och det viskades i korridorerna, och blev allt hårdare. Tillsist var det till och med dem som pekade ut dem två vännerna som mördare.

Nästan sex månader efter Skylars försvinnande kom till sist nyheten, sökandet var över. Kroppen hittades några mil bort, en blodig kropp med knivhugg i, kroppen hade identifierats. Inte ens paret Neese fick veta var dem hittat henne och att hon låg under löv och grenar.

Veckorna gick men till skillnad från tidigare verkade Sheila helt ha glömt om sin bästa kompis försvinnande, Rachel däremot blev det mycket värre för.

Hon slutade gå till skolan och var på gränsen till sammanbrott. Och en dag bröt hon mycket riktigt samman. Hon valde att berätta det som Sheila och Rachel kommit överens om att aldrig berätta för någon.

Rachel hade efter sitt sammanbrott varit inlagd på en psykiatrisk klinik och var tillbaka i skolan. Trots de tragiska omständigheterna verkade hon må bättre. Vännerna kunde nu sörja sin döda vän. Men Rachel bar inte endast bara den hemlighet om mordet hon delat med Sheila, utan också en dold mikrofon.

För att snart efter att Rachel blev intagen på kliniken för hennes kontaktades polisen av hennes advokat som meddelade att Rachel hade något väldig, väldigt viktigt att berätta. Nu trodde polisen att det var dags.

Det var sedan innan misstänkt att flickorna hade experimenterat med droger, och Skylar tog en överdos.

Advokaten såg att Rachel hade panik och även hennes rädsla.

-Kan jag få ha papperskorgen nära mig om jag kommer kräkas? Sa Rachel i all panik när hon plockats in på förhör en stund senare.

Alla försökte lugna henne, hon grät och grät. Helt plötsligt blev det tyst i rummet. Alla var chockade. Dem trodde inte att det skulle gå så lätt för henne att erkänna.

-Vi dödade henne, fick hon fram innan hon fortsatte gråta.

En lång tystnad, det gick flera minuter innan Rachel började berätta.

I flera månader hade tjejerna planerat mordet, hur dem skulle göra och vad dem skulle ha med. Och den 5 juli var allt redo, bilen hade packats med knivar, ombyteskläder och spadar att begrava kroppen med. De ringde till Skylar och berättade att dem skulle ta en sväng med bilen i natt, som så många gånger förr. De hade kört flera timmar, långt ut från staden, in på en liten grusväg och stannade tillsist till i ett skogsområde.

Rachel och Sheila hade ansträngt sig för att verka som vanligt, rökte och småpratade.

De väntade på det rätta tillfället, och när Skylar vände sig bort kom det.

Sheila och Rachel plockade fram de knivar dem gömt under kläderna

-Ett, två, tre! viskade Rachel

Så högg dem. De högg och högg tills Skylar föll ihop.

Dem tog ett steg tillbaka och såg på Skylar.

Hon tog några tunga, djupa andetag och föll ihop på marken.

Sheila gick till bilen och plockade ut två spadar. När dem började gräva insåg dem att marken var hård som sten och fick panik, dem la in kroppen i en buske och la över mer grenar och löv. Tjejerna bytte om till rena kläder och ljög ihop att dem släppt av Skylar några kvarter bort.

Dagen efter förhöret visade Rachel poliserna platsen.

Rachel hade erkänt sig skyldig till mord, en hemlighet som inte Sheila visste något om. De gånger när de två vännerna träffades bar Rachel på en dold mikrofon. Och med tiden som gick kom poliserna närmare bevisen.


Några dagar senare undersöktes Sheilas bil, och mycket riktigt, blodspår Av Skylar.

Bara några dagar senare satt Sheila och hennes mamma och ås lunch på en restaurang när nyheten kom: En tonårsflicka hade erkänt sig skyldig till mord. dem reste sig chockade och gick därifrån, men redan utanför restaurangen väntade polisen. Sheila var gripen.

Rachel hade erkänt sig skyldig till mord och dömdes kort efter till 30 års fängelse. Sheila nekade till mord fram till januari 2014 och dömdes därefter till livstids fängelse.

De anhöriga fick aldrig ett tydligt svar på varför dem mördade Skylar.

-Vi ville inte vara hennes vän mer, är den enda förklaringen dem har fått, som ingen riktigt har trott på. Skylar sas ha haft en privat bild av Sheila och Rachel som hon tycks ha hotat att lägga ut.

Även om både Sheila och Rachel sitter inne än idag är det fortfarande delar av mordet som inte är lösta än, kanske så finns det ännu något som de två vännerna döljer för oss, och kanske är det hemskare än vad vi egentligen tror…

Selma