Chupacabra – En myt eller verklighet?

En natt hörde en gammal bonde några får som lät ganska underligt, det var som att fåren skrek eller någon liknande. Mannen gick ut för att se efter vad det var och det han såg var obeskrivligt. Han säger själv att skräcken han kände den dagen var så hög att han sagt upp sig från att jobba som bonde.. “Det var ett stort monster, en stor hund, de hade enorma huggtänder och var helt pälslös”.

Chupacabra är en monstruös varelse som attackerar djur och suger ut djurens blod.

Namnet är på spanska, orden cupar betyder “att suga” och cabra betyder “Get”, på svenska heter det “Get sugare”. Som fruktansvärd men förmodligen obefintlig varelse har chupacabra framställts som den södra motsvarigheten till bigfoot (Ett stort monster som liknar snömonstret).  

Chupacabras gick nyligen till vampyren i bästa fall av blodsugande varelse. Chupacabras rapporterades först 1995, i Puerto Rico, där de blev synliga för attacker på getter, får och andra husdjur, chupacabras lämnade djuren helt platta och tömda på blod. Tidigare rapporter beskriver en varelse som stått upprätt och liknade nästan en stor reptiles känguru med stora röda ögon. inga falska exemplar hittades, och skeptiker föreslog att “vittnen” kan ha påverkats av Hollywood Science fiction skräckfilm “Species”(1995), som har ett monster med liknande utseende. Men andra observationer rapporterades i hela Amerika också långt ut som i Förenta Staterna.

En annan typ av Chupacabra rapporterades också på många av samma platser. Dessa Chupacabras var mindre och stod på fyra fot. Den var generellt hund i utsseedné men hårlös, Faktiska prover framställdes, men de identifierades av biologer som coyoter(Prärievarg), hundar eller hund-hybrider. Djuren skylde på deras konstiga utseende till håravfall som härrör till mange(En hudsjukdom hos djur), Ett angrepp av mitten Sarcoptes Scabiei (är ett praktiskt kvalster). De föreslog att hundarna attackerade boskap, eftersom de försvagande effekterna av angreppssättet vilda byta ut ur deras räckvidd(Innebörd).

Utseende

En stor reptil-känguru, och kan även likna en hund i vissa fall, Den har ingen päls men taggar på ryggen för att kunna flyga och ibland har den stora vingar som är upp till 1.,30 meter långa. Chupacabras kallas för vampyrhund i vissa fall eftersom att dem suger ut blodet på djur framförallt getter och sedan lämnar de kvar kropparna helt platta på marken, de suger ut blodet med hjälp av sina stora huggtänder som sitter på varsin sida av munnen och kan vara upp till 30 centimeter. Denna varelse är 2-2,30 meter hög i mankhöjd, hur hög den är på två ben vet man inte säkert än.   

Teorier

  • Beskrivningen på varelsen stämmer (ibland) in på demoner.
  • Det finns dem som spekulerar om att Chupacabras är totalt främmande på jorden och beskriver varelserna som “utomjordingar”.
  • Vissa tror att varelserna är ett genetiskt experiment som USA har genomfört, och antagligen rymde varelsen eller släpptes lös för ett eller annat syfte.
  • En del tror att chupacabras är en ny varelse som kom till på grund av jordbävningar, efter att ha legat i dvala i underjorden.
  • Det finns en möjlighet att människor har tagit miste på hundar, katter, kängurur och andra djur.