Kan MCI vinna Premiere League igen?

Manchester City dominerade ligan förra säsongen och nu när ligan är igång igen så börjar man se lite av vilka som spelar bra, och om allas favorit att vinna ligan kan göra om det. Jag har samlat några anledningar till att somliga lag kan vinna ligan.

Man måste prata om de andra Premier league-lagen eftersom den engelska ligan är den mest balanserade top 5-ligan i världen, där alla kan vinna när som helst. Jag har 5 titelkonkurrenter.

5. Arsenal. Inte många tror att de kan vinna den Engelska ligan men de har en chans och jag tror Arsenal har den femte största chansen att vinna ligan igen. Arsenal har däremott förlorat några bra spelare som exempel Alexis Sanchez i en swap deal för Henrik Mkhitaryan. Mkhitaryan spelade bra föra säsongen och det har varit en bra kompensation för Alexis Sanchez. Och deras värvning av Sokratis som är en bra mittback osch som kan hjälpa Arsenal i dett defensiva spelet och med den tyska målvakten Bernd Leno som är en bra målvakt som spelade i bundesliga innan. Med Özil och Mkhitaryan som kan skapa chanserna och Aubameyang med Lacazette som kan sätta mål då kan de i slutet av säsongen vara i topp fem enligt mig.

4. Tottenham kommer på fjärde plats. Tottenham är ett jättebra lag och jag tror att de kommer att ta den sista champions league platsen. Jag tror att Dele Alli kommer att utvecklas bra. Deras defense är bra och de har en superstjärna som kan skaffa en massa mål i Harry Kane de har också bra kemi. Ett problem som kan ändra väldigt mycket är också att de inte har köpt någon ny och det kan göra deras spelstil lite förutsägbart.

3. Chelsea tror jag kommer på tredje plats. Om de säljer Hazard till Real Madrid så kommer det nog bli väldigt jobbigt att hitta en ny stjärna som de kan bygga runtom och då kan de sjunka väldigt mycket. Men om de behåller Hazard och fortsätter att spela lika bra som de gör nu och inte säljer några andra spelare och kanske köper någon som kan hjälpa med målen istället för Olivier Giroud eller Morata i forward positionen som Griezmann eller en som Rodrigo eller Ciro Immobile. Om detta skulle hända Chelsea ser jag dem som väldigt nära att vinna med kanske 3 poäng under vinnarna.

2. Jag tror att Liverpool kommer på andra plats. En stor anledning av varför jag tror att Liverpool kommer på andra plats är deras defense. Lovren kan göra ett misstag när som helst och ytterbackarna är inte så elit som en klubb som Liverpool skulle vilja ha. Däremot har Van dijk spelat jättebra och kommer nog att fortsätta att bli bättre med åren.

Liverpool kommer att sätta väldigt många mål denna säsongen med deras Fab 3 Mane, Firmino och Salah. Jag ser inte att Salah kommer att spela lika bra som han gjorde föra säsongen men han kommer nog fortfarande att få ungefär 25 mål denna säsongen.

På första plats hamnar Man City. Man City har en väldigt stor chans att vara det bästa Premier Leauge-laget. Med deras offensiva taktiker och hur de skyddar sig mot snabba anfall är helt otroligt. Deras nya spelare Riyad Marhez kan hjälpa dem på wingen eller spela på COM när De Bruyne eller David Silva är skadad. Detta laget är kanske det mest talangfulla laget någonsin och om allt går rätt kommer tror jag att de kommer att bli det bästa premier league laget någonsin.

Jag vill också skriva att Man United missade min topp fem precis. Detta är för att de har väldigt många problem i deras lag som kemi och att några spelare inte vill spela med Mourinho som deras coach och spelare som Alexis Sanchez har spelat jättedåligt.

Hugo Eriksson