Djurplågeri

Tigrar är naturligt rädda för eld och tränarna tvingar dom att hoppa igenom eld ringar, och deras päls och kropp blir brända av det och det skapar stress.             

Tränarna använder piskor, munkorg, elektriska produkter, tjur krokar, och massor med andra  farliga och smärtsamma verktyg för att tvinga djuren göra saker. Mer än 35 farliga händelser  sedan 2000 har elefanter dödats på cirkus, kraschade i byggnader, angripit folk och dödade. Massor med andra djur har blivit plågade för underhållning.

På cirkus i många länder så får tigrar,elefanter,lejon och stora katter sitta i en liten trång rostig bur. Djuren blir frustrerade och manipulerade när tränarna piskar ihjäl dem för att göra saker som dom egentligen inte vill eller ska. Djurplågeri är inget som ska uppmuntras, alla djur som finns på ett plågsamt cirkus blir mentalt och fysiskt sjuka för att dom kan inte få röra sig fritt och inte få äta ordentligt. Deras naturliga liv är i djungeln och inte i en cirkus.

Vissa djurtränare plågar djuren på ett väldigt smärtsamt sätt för ingenting, dom skär av deras fötter och låter dom springa, skär av elefantens snablar, får tigrar att hoppa igenom eld ringar vilket gör dem väldigt rädda och får panik.

I det vilda så växer tigrar och lejon upp med deras mamma och pappa, fast djuren på en cirkus får inte se deras föräldrar på ett väldigt långt tag dom blir separerade från varan, 90% av all tid så träffar inte ungarna deras föräldrar. För att tämja elefanter eller tigrar tas de ifrån sina mammor vid en väldigt tidig ålder, enligt undersökningen. För att få tigrar att lyda och bli fogliga blir de ofta slagna, sparkade och hållna i alldeles för små inhägnader.

Processen är till för att bryta ner djuret och är en traumatisk upplevelse för de små elefanterna. På grund av detta lider många djur av posttraumatisk stress resten av livet.

Tränarna tränar upp djuren på ett väldigt plågsamt sätt även om dom var 1-2 månader gamla så dras dom runt i tunga och rostiga metall kedjor så att deras hals och fötter blir svullna och infekterade av rosten.

Dom flesta tränarna har dött eller så har dom blivit skadade pga av att djuren inte orkar med all tortyr. Oftast så attackerar kattdjuren tränarna för att deras instinkt säger det dessutom så händer det pga av att det har gått för långt och tigrarna eller lejonen har gått igenom så mycket smärta så att dem inte orkar mera.

“Tyke the elephant” under cirkusen attackerade massor av människor för att elephanten tydligen såg dem som ett hot, och det kan vara pga av att dom inte tillhör där och har plågats för länge. Elefanten sprang emot massor av människor och dödade dem, han stormade ut från cirkusen och sprang ut mot oskyldiga människor och stampade ihjäl dem. Några timmar senare så sköt folket elefanten och tillslut dog han.

Det har hänt massor av andra elefanter oxå detta är inte första gången en sånhära olycka har hänt. Både tigrar och elefanter har flytt från deras inhägnader och attackerat massor av människor för att dom ser dem som ett hot bara för att en person har misshandlat och manipulerat dem i flera år.

Allt det hade inte hänt ifall dom inte hade låst in honom i en bur och fortsatte att plåga honom till saker elefanter inte ska göra. Istället för att piska och misshandla djuren för att dom ska framföra en viss action, så borde dressören visa kärlek och verkligen bevisa att han/hon gillar djuret istället för att plåga dem till saker dom inte vill göra. Tigrar, lejon och elefanter tillhör i naturen inte i en cirkus dom fångar in dom och lägger in dem i en rostig bur. Det är som att fånga en människa och kasta ut personen i djungeln där det inte finns något hopp

Många barn går till en cirkus och tycker att det är väldigt spännande och kul, men grejen är att dom förstår inte att djuren inte vill vara där och att dem blir misshandlade för att uppträda på scen. Alla djur som är inlåsta i burar på en cirkus mår absolut inte fysiskt och mentalt bra och attackerar många dressörer för att djuren vet att dom inte tillhör här. Cirkusar vill gärna få dig att tro att djuren har det roligt när dom dansar och står på huvudet. Djur ska inte användas som underhållning, djuren måste leva för deras egen skull.

https://www.allehanda.se/artikel/insandare/plagade-djur-pa-cirkus

https://www.helahalsingland.se/artikel/insandare/cirkus-djurplageri