Avskaffa matteläxor!

Tycker inte du att det är lite tråkigt att du måste ta upp din mattebok och räkna fler uppgifter hemma när du kommer hem från skolan efter en tråkig dag? Tycker inte du att man ska få ha sin egen fritid och det som handlar om skolan stannar i skolan? Den kvällen då du bara vill ta det lugnt, och så kommer du på att du har en matteläxa tills morgondagen. Jag tycker att man borde avskaffa matteläxor för att kunna förhindra den stressen.

För det första så borde man hålla skolämnen inom skolan, eftersom att många inte vill spendera sin fritid på skolarbete. Till exempel om man har träning direkt efter skolan, så kommer man hem ganska sent och vill bara ta det lugnt. Men så har du en läxa till dagen efter. Själv så känner jag ganska ofta att jag inte har tid med att göra läxor, för att antingen är jag för trött eller vill vara med vänner.

För det andra så är läxorna ibland lite för svåra. Om man inte gör läxan förrän dagen innan den ska lämnas in, på grund av argument ett så blir man väldigt stressad och får ångest att man inte kommer hinna lämna in den. Sedan kan läxorna också vara för långa som också kan leda till stress.

För det tredje så lär vi oss ändå det som är i matteläxan i skolan, så istället för att ha matteläxa tycker jag att man borde ha ett antal uppgifter man ska göra på en lektion. Då blir det mycket lättare att plugga till prov, för man kollar liksom inte igenom en läxa inför ett prov.

Jag förstår att vissa tycker att man ska ha matteläxor, för att man vill få fler och fler barn att fokusera på skolan, men det finns mycket simplare sätt att göra det som till exempel längre/fler mattelektioner.

Därför ska man avskaffa matteläxor! För att kunna lära ut matte till tonåringar och barn på ett mycket enklare sätt än matteläxor.

Gustav 7B