Hur man får en bra hälsa 2019

H

I dagens samhälle så har allt fler fått sämre hälsa så här e några tips på hur du kan förbättra din hälsa.

För att få en bättre hälsa så är det väldigt viktigt att sova tillräckligt mycket. För att få en bra sömn som tonåring så ska man sova  9-10 timmar per natt. För en vuxen så ska man sova 7-8 timmar per natt. Men man ska inte heller sova för mycket för då kan man bli seg och trött i kroppen.

Man ska dricka och äta för att växa och kunna koncentrera sig. Man behöver äta olika sorters mat för att må bra. Nästan all sorts mat är bra men vissa saker ska man inte äta för mycket av som till exempel godis, chips och läsk. Det finns många åsikter om vad som är nyttigt och onyttigt att äta. Det som en del säger är nyttigt, kanske någon annan säger är onyttigt.  Det är skillnad på vad som är bra att äta för att gå ner i vikt och vad som är bra för alla. Det kan vara stressande att höra allt som är nyttigt och som inte är nyttigt, man måste anpassa sig för det man själv mår bra.

Träningen är nog en av dom viktigaste sakerna om man vill få en bra hälsa. Dom flesta vet att fysisk aktivitet är bra för kroppen. Träning kan se väldigt olika ut, det kan handla om att bara gå ut och ta en rask promenad det kan också va att lyfta tyngder på gymmet.  

Alltså, för att få en bra hälsa 2019 ska du tänka på din sömn, kost och träning.

Lycka till!

Vincent Hudi 7G