Tre kända konspirationsteorier!

Teori ett: 2D människor

Den första konspirationsteorin är att det finns parallella universum som går in i vårt 3D universum. I de parallella universumen kan det existera 2D människor.

Men vad är då en 2D människa? Du vet antagligen redan vad 2D är för något men vi kommer att förklara det ändå. 2D står för tvådimensionellt. Ett exempel på något tvådimensionellt är en streckgubbe på ett papper. Du kan bara se det framifrån, men när du kollar från sidan ser du knappt det. Om 2D människor skulle existera betyder det att de kan alltid se oss, men vi kan bara se de från en speciellt vinkel. Denna vinkel skulle vara nästan omöjlig att hitta, därför har vi inte hittat den ännu.

Men om 2D människor kan finnas utan att vi vet om det, kan fler dimensioner med 4D människor också existera?

Teori två: Livet kan vara en illusion

Visste du att allt du upplever just nu och har upplevt kan vara en illusion? Eller att du tror att du har upplevt hela ditt liv, men egentligen bara är en hjärna som matas eller att det aldrig har hänt? Det är en teori som vissa människor tror på. Allt du upplevt bara har varit i ditt huvud och att alla du känner är bara personer du föreställt. Du skulle lika gärna kunna vara i koma just nu.

Teori tre: Månlandningen var fejk

Den sista konspirationsteorin handlar om månlandningen.  Det finns folk som tror att allt detta var fejk och att de amerikanska astronauterna aldrig landade på månen.

Men vad är det som får folk att tro detta?

Den enda anledning som fått folk att tro detta är att det finns en bild som tagits när de bestigit månen. Men det som har fått folk att reagera var att på bilden som tagits, så sätter astronauterna den amerikanska flaggan i marken. Flaggan svajar precis som att det blåste. Men det blåser inte på månen p.g.a. vakumet. Därför skulle flaggan egentligen hänga ned mot marken och inte blåsa med ”vinden”. Denna bild har gjort folk att tro att det första månlandningen var fejk och att bilden är redigerad.

Text: Två elever i 7E